lördag 27 oktober 2012

Tomtenissar

Tänkte bara visa två missar jag sytt på under veckan. Dom blev ca 60 cm långa. Just nu har jag massor att sy och det känns som jag har tusen olika grejer som ligger halvfärdiga...

torsdag 25 oktober 2012

Ny symaskin

Sitter och syr på min nya maskin :)
Den går som en dröm och jag skulle kunna sitta hela natten...





Jag har en hel del änglar, nissar och annat som jag sytt men inte visat än men det kommer. Just nu sitter jag med beställningsjobb som måste bli färdiga. i helgen tänker jag sy så mycket jag bara hinner...

torsdag 18 oktober 2012

Stor tomte med säck

Nu har jag äntligen testat att sy den stooora tomten som finns i Tildas julverkstad. Den har jag velat sy sedan i våras men det kändes lite som fel årstid att sy tomtar. Den blev över 90 cm lång!
Jag tyckte att det var lite krångligt att få till benen bra men till slut så gick det. Snörningen på stövlarna sydde jag först med rött garn vilket jag tycker passade bäst men givetvis tog garnet slut innan jag var klar. Dom franska knutarna hade jag också problem med.
Vi får se om det blir några fler...

måndag 15 oktober 2012

Snögubbar i pyjamas

Äntligen har jag lyckats få dit näsorna på mina pyjamasgubbar.
Dessa sydde jag för några veckor sen, riktigt roliga att sy. Tycker dom blev riktigt söta :)
Bilderna är tagna på kvällen så dom blev lite mörka.
Jag har fått en del beställningar dom senaste dagarna så jag har en del att sy.

söndag 14 oktober 2012

Små snögubbar

Dessa snögubbar gjorde jag för flera veckor sedan fast jag har inte visat dom än. Dom kommer från "Tildas julverkstad". Superlätta att göra.
Jag har använt stickles på skyltar, vingar och halsdukar för glittereffekt.

fredag 12 oktober 2012

Tilda julängel

En liten (35 cm) julängel fick jag klart i eftermiddags. Jag har förstorat mönster för jag tänkte jag skulle göra nästa lite större. Den här var riktigt rolig att göra och kroppen var enkel att stoppa :)
Det kommer att bli fler julänglar i olika storlekar.

Maken håller förresten på att bygga ihop en ny dator just i detta ögonblick så snart kan jag blogga ordentligt. På iphonen kan jag ju inte arrangera bilder och text som jag vill vilket är lite trist. Här kommer texten först och sen kommer alla bilder i rad, jag kan inte ens välja ordningen på bilderna. Nåja, jag kan ju blogga iallafall, får vara glad för det.
Imorgon blir det shopping med barnen. Vinterjackor och stövlar ska inhandlas. På eftermiddagen hinner jag förhoppningsvis börja på nästa ängel :)

torsdag 11 oktober 2012

Ett par snögubbar

Jag har sytt ännu ett par snögubbar. Denna gång går dom i rött/rosa/vitt och har vingar. Jag tycker dessa snögubbar är ursöta och jätteroligt att sy. När det gäller att stoppa dom så sväljer dom otroliga mängder kuddstopp, mer än man tror. Varför ska kuddstopp vara så dyrt förresten? Hemma hos mig går det åt enorma mängder. Bara den senaste veckan har jag nog gjort av med 4 st 250 gr's påsar...
Jag har pulat lite med hår och små detaljer på den juliga Tildan som jag sydde igår. Nu fattas bara vingar och ett hjärta.

onsdag 10 oktober 2012

Pingvinfamilj

Förra helgen sydde jag en liten pingvinfamilj, också den ur Jul med Tildas vänner. Dom 2 större fick inga "öronmuffar" eftersom jag inte hade knappar i rätt storlek, det får gå lika bra utan. Jag gillar dessa pingviner och kommer absolut göra fler. Relativt enkla att göra. Svårast var att få till stygnen på bröstet men så är jag ju perfektionist också. Jag tror t.o.m att barnen skulle klara av att göra dessa med lite hjälp.
Jag har några saker till liggandes som är så gott som klara, bara några få detaljer som fattas. Bilder på dessa kommer så fort de är klara. Just nu håller jag på med en lite halvjulig Tilda :)

tisdag 9 oktober 2012

Ballerina

Nu tänkte jag visa Tildan jag gjorde igår. Jag följde instruktionerna i boken och ändå blev kjolen lite kort. Hur gick det till?? Nåja, så länge hon sitter ner syns det inte så mycket. Mitt råd är att lägga till 1-2 cm på kjolen.
Just nu sitter jag med snögubbe igen fast jag är lite sugen på att sy pinocchio men det spar jag nog till helgen...kanske.

måndag 8 oktober 2012

Prinsessan på ärten

Igår snodde jag ihop en Tilda ur den nya boken "Tildas vinteräventyr". Jag valde att göra Nattlinneprinsessan eller prinsessan på ärten som den också heter. Det var lite trixigt att få till håret som ju ska målas på och den sydda kronan som sys på huvudet var också lite pillig att få dit.
I dag har jag varit hemma från jobbet och gissa vad jag gjorde? Nästan hela dagen har jag suttit vid symaskinen och sytt. Det blev ännu en Tilda ur nya boken men den kan jag inte fota förrän imorgon när det är ljust.
Jag fick inga bra bilder på prinsessan på ärten men ni ser ju på ett ungefär hur hon blev...

Tildas vinteräventyr

I fredags var jag nog världens lyckligaste :)
Mitt paket från Panduro kom och det innehöll massor med fina tyger men också den nya Tildaboken! Jag var alldeles salig när jag satt och bläddrade i den. Den innehåller de allra underbaraste figurer och jag tänkte visa några bilder ur boken.
Givetvis tog jag en pause från tomtevetksta'n för att sy något ur boken...

torsdag 4 oktober 2012

Snögubbar

Nu är dom äntligen klara! Dom små gubbarna som jag jobbat på i några dagar. På veckorna blir det ju bara en stund på kvällarna när barnen har lagt sig och även om jag tycker att det går relativt snabbt så tar det ju ändå sin tid.
Den lilla snögubben är samma storlek som i mönstret och sen har jag bara förstorat det för att få till den större snögubben. Tycker dom blev fina om jag får säga det själv :)

tisdag 2 oktober 2012

Xmas tree

Tänkte bara visa en bild på vad jag sydde ihop igår. En julgran fast jag kallar det hellre julträd. Det ser inte ut som en julgran och jag tycker nog att det passar som dekoration året runt. Givetvis kommer även denna från nya boken Crafting christmas gifts. Gick ganska snabbt att göra, enkelt var det också.