fredag 31 oktober 2008

Äntligen fredag!

Så har första snön kommit - usch! Barnen är förstås uppspelta och tycker det är jätteroligt medans jag själv är mindre exalterad. Jag är inte särskilt förtjust i snö och kyla, jag gillar inte att frysa.

Det är ju fredag idag och det gillar jag däremot! Det betyder att maken kommer hem från jobbet (ja, han jobbar borta på veckorna) förutom trevligt sällskap får jag ju hjälp med barnen. Det har varit en jättejobbig vecka med lillan som varit sjuk och bara kliat och gnällt hela dagarna och nätterna. Nu har iallafall dom flesta vattenkopporna torkat in och jag tror inte att några nya är på väg.

Igår kväll satte jag mig vid pysselbordet direkt när barnen hade somnat och började på ett kort. Motiven hade jag målat tidigare på dagen så jag behövde bara göra resten. Givetvis vaknade lillan efter halvtimme och jag ville så gärna göra klart kortet så jag fick göra det med henne gnällandes i mitt knä. Behöver jag säga att det blev ett snabbkort? Det fick ju gå undan för hon ville inte alls sitta där och titta på medans jag pysslade.
Hur som helst, så här blev resultatet...




Jag har lagt glitter på blommorna och monterat några av dom med 3D kuddar för att det inte ska bli för platt. Blommorna kommer förrsten från en av magnolias nya kollektioner. Det var en del saker jag hade tänkt göra innan jag monterade kortet men det glömde jag helt bort eftersom jag var tvungen att snabba mig. I fortsättningen pysslar jag utan barn i knät. Det går så mycket bättre om man inte har nån som skriker i örat och inte kan sitta still...

Dags att återgå till sysslorna - stryketvätten väntar...

Trevlig helg på er!

onsdag 29 oktober 2008

Hejsan hejsan...

Här kommer jag med en liten uppdatering...
Idag har jag ju haft "pysselträff" med min kusin och vi har haft en heldag med pyssel medans barnen har lekt och stojat, ja, inte minstingen förstås som var helt slut efter nattens kliande.
Det blev ju inte några kort gjorda utan vi pysslade mest med annat men jag tänkte visa det sista dt-kortet som jag fick klart igår kväll iallafall.





En "Tilda i blåst" från en av dom nya kollektionerna. Jag har målat henne med distresser och dom snå snöflingorna har jag satt glitter på. Bakom dom gröna blommorna har jag satt utstansade blommor i lila för att det ska matcha Tildas klänning och kortstommen och bradsen som är lila.




En liten bild på detaljerna...




Och en bild på baksidan. Korstommen är av lila metallic cardstock, den skimmrar så fint men det syns inte här.
Nu ska jag göra iordning korten så jag kan skicka iväg dom till magnolia imorgon.

Trevlig kväll på er!

tisdag 28 oktober 2008

Tomtemor

Detta får bli ett snabbinlägg då jag är mitt i matlagningen...
Tänkte bara lägga upp det näst sista dt-kortet som jag fick klart igår kväll.




En liten detalj-bild...
Jag har stansat ut retro- blomman i 2 olika storlekar och sedan har jag använt min revolution + goosebumpz för att få lite struktur på blommorna. Dom olika bladen och kvistarna har jag också stansat ut med QK:en.

Jag har målat klart motivet till det sista kortet som jag tänkte göra ikväll om jag hinner.
Imorron får vi besök här. En pysselvän (ja, vi är faktiskt kusiner också) kommer hit med sina 2 barn, vi tänkte pyssla lite medans barnen förhoppningsvis leker...

måndag 27 oktober 2008

DT kort

♥ ♥ ♥

Här kommer dom andra 3 DT korten som jag lovade. Trodde det skulle vara bättre att fota i dagsljus men det blir inte alltid så bra det heller. En del färger stämmer inte riktigt med verkligheten men det är nära nog så det får duga.




Det är näst intill omöjligt att få svart ditress till att bli svart! Den blir helst grå...
Jag testade att måla brunt skärp och bruna stövlar på en tomte men det blev inte bra det heller.


Den här var lite krånglig att måla, bakgrundsstämpeln alltså. Så små detaljer - väldigt pilligt! Jag har lagt glitter i stjärnan och det som ska föreställa snö som faller.



Jag har målat ett motiv till idag och ikväll ska jag försöka göra ett kort och sedan har jag bara ett DT kort till att göra, sen var det klart för denna gången.

Jag ska vara hemma hela veckan med barnen som har höstlov och då kan man kanske tro att jag kommer få många kort gjorda men inte! Den minsta är ju sjuk i både vattenkoppor och en värsting förkylning så det blir nog inte mycket gjort på pysselfronten. Förhoppningsvis sover hon lite bättre ikväll och då kan jag kanske få nåt gjort om jag har tur. Vill ju gärna göra färdigt dom två sista DT korten.



Dags att gå och ta en titt i ugnen och se om middagen är klar än! ♥ ♥ ♥



Ps. Om det fattas bokstäver här och där i detta inlägg så är det för att batterierna i tangentbordet börjar bli dåliga...

söndag 26 oktober 2008

Här kommer dom...

...mina första DT-kort!
Jag har 5 stycken färdiga kort men jag har inte hunnit fota alla än så ni får nöja er med 2 ikväll så kommer resten imorron. Behövs det sägas att jag har pysslat hela dagen lång? Både roligt och svårt att få ihop allt - det hjälper inte direkt att vara självkritisk heller...
Jag har några kort till som jag måste göra men vi får se när jag hinner med dom. Nu har nämligen minstingen gått och fått vattenkoppor och som om inte det är nog så har hon värsta förkylningen med feber och hosta ovanpå det. Det blir inte mycket sova på nätterna kan jag tala om...



Allt material kommer från magnolia och stämplarna är från dom nya kollektionerna ~Santa~ och ~Winter~. Jag har färglagt allt med distressrefiller. Det är ju inte världens bästa belysning så här på kvällen så färgerna kan vara något "off", ska försöka fota resten i dagsljus så fort jag hinner.

Nä, nu får det räcka för idag. Måste tacka för snälla kommentarer - fortsätt gärna :) Fortsatt trevlig kväll!

fredag 24 oktober 2008

Äntligen!

Jag har gått och väntat och väntat hela veckan och så idag när jag hämtade posten så låg det där - mitt första DT-paket. Det kändes nästan lite som julafton :)

Hela dagen har jag varit upptagen med tråkiga hushållssysslor men ikväll medans barnen tittade på Bolibompa hann jag faktiskt med att måla några motiv. Imorgon har vi en shoppingrunda inplanerad men på söndag hoppas jag att jag hinner sätta mig en stund för att göra mitt första DT alster.
Ska titta på "Idol" nu. Trevlig helg på er!

torsdag 23 oktober 2008

~Tack x 2 ~

Idag har jag inte hunnit med så mycket pyssel som jag hade velat eftersom jag har haft fullt upp med annat men ett kort har jag iallafall hunnit göra. Dessutom har jag gjort färdigt kortet som blev liggandes igår.
Jag är en sån som inte gärna lägger ifrån mig saker som inte är färdiga men ibland måste man ju. Jag råkade ladda upp bilderna i fel ordning så det första kortet är det jag gjorde idag.


En gammal magnolia stämpel, mönsterpaper mestadels från BG, Qk Abigail heter alfabetet jag använt här och sen har jag dekorerat med lite blommor från Prima och diverse blad som jag stansat ut med Qk:en.
Från början hade jag texten utstansat i vitt men jag bytte ut det vita mot ljuslila bling vilket gjorde att texten inte syns riktigt lika bra men det får gå ändå.

Nästa kort är kort från igår. Här har jag använt en nyare magnolia stämpel och igen olika mönsterpapper från BG. Jag har dekorerat med lite blommor och några cirklar som jag klippt ut i olika mönsterpapper. Det som fattades på kortet igår var alla blommorna och dom 3 punkterna som jag satt på var sida om texten "Tack".


Imorgon är det fredag igen. Vad veckorna går fort! Dom bara susar förbi och jag tycker inte jag hinner med nånting...
Nu ska jag iallafall gå och plocka undan lite innan jag åker och hämtar alla ungar på dagis/fritids/skolan...

onsdag 22 oktober 2008

Förlåt...

...men idag har jag bara ett kort att visa. Jag pillade lite med detta kort imorse, gick snabbt eftersom motivet redan var målat och resten gick som en dans. Jag hade tänkt måla till lite vitt på bokstäverna i texten "Förlåt" så det ser ut som dom blänker lite men det glömde jag visst! Kanske gör jag det senare...





Jag har pysslat lite på ett kort i eftermiddag också men det hann jag inte bli klar med så det får vänta tills imorron. Det är monterat och klart men vissa detaljer fattas fortfarande. Om jag ska vara helt ärlig så har jag faktiskt kört fast lite men jag hoppas det löser sig imorron.



Till helgen, lördag närmare bestämt, är det ju "Tildas ROSA lördag" på magnolia och då släpps hela 4 stycken nya stämpel-kollektioner! Stämplarna är som vanligt helt underbara och jag bara känner att jag måste ha allihop! Drömma går ju...






Jag önskar att jag kunde vara där men det går tyvärr inte. Det får bli en annan gång!

Nä, nu är det dags att krypa upp i soffan och kolla på TV. Först blir det lite "Bonde söker fru" som egentligen är fjantigt men jag kan ändå inte låta bli att titta. Efter det är det dags för "Grey's anatomy" som jag tycker är riktigt bra! Ha en trevlig kväll i höstrusket

tisdag 21 oktober 2008

3 nya kort...

... har jag hunnit med! Det är så kul när det bara flyter på och det går lätt.

Jag satte mig vid pysselbordet så fort barnen hade somnat igår kväll och pysslade i ca 2 timmar och fick nästan färdigt ett kort. Det var bara att montera ihop det vilket jag gjort idag.
Det blev ett kram-kort...






Jag har använt mig av en stämpel från magnolia, blommor som jag stansat ut i olika storlekar, lite bling-bling och lite utstansat Qk.






Kort nummer två...ja, det blev ett kram-kort till. Det gick av bara farten, innan jag hann blinka så var det klart!

Här har jag använt en textcirkel, clearstamps (swirls), utstansade blommor som jag satt lite bling i, band, knapp och Qk alfabetet Studio classic. Stämpeln är en gammal magnoliastämpel som jag som vanligt målat med distresser.






Så till sist har vi kort nummer 3 och det blev INTE ett kram-kort. När jag gör kort använer jag av nån anledning mest stämlar som passar till tjej så nu bestämde jag mig för att göra ett lite mer "grabbigt" kort, dom är svårare att göra tycker jag...






Här har vi ännu en stämpel från magnolia, lite tickets som jag skrivit ut från datorn, utstansat Qk (mistletoe och handprint mini). Jag har använt en textruta, tickets och några små blommor som dekoration. Som sagt, killkort är svåra...

måndag 20 oktober 2008

.: KRAM :.

Ja, tro det eller ej men jag har lyckats göra ett kort som inte har med jul att göra och det var riktigt roligt kan jag säga :) Nu vill jag bara göra mer! Jag skulle inte vilja påstå att jag gjort så väldigt många kram-kort men här är ett och ett sånt kan ju alltid vara bra att ha.




Till det här kortet har jag använt 3 stycken stämplar från magnolia som jag maskat ihop och sedan målat med distresser. Jag har använt lite olika mönsterpapper, bl.a Basic grey och MME och givetvis enfärgad cardstock. Pyntat har jag gjort med lite utstansade blommor i olika storlekar.


Om barnen är riktigt snälla (yeah, right!) i eftermiddag så kanske det blir ett kort till innan dagen är över. Drömma kan man väl alltid göra...

söndag 19 oktober 2008

Det kanske räcker med julkort nu...?



Jag hann göra ett kort idag också och gissa vad det blev för slags kort? Jodå, ännu ett julkort!

Det är fortfarande bara oktober än och jag har redan hunnit göra hur många julkort som helst, säkert 15 stycken minst. Jag kan inte stoppa mig själv...det är ju så roligt. Det värsta är att jag ens knappt skickar iväg någa julkort längre...

Hursomhelst - till detta kort har jag använt 3 stämplar från magnolia som jag maskat ihop och målat med distresser.

Jag har använt 2 olika mönsterpapper, bladen är hjärtan som jag klippt ut i cardstock och misteln har jag stansat ut med Qk:en. Blommorna är 3 olika stora blompunchar som jag stansat ut i röd cardstock och sedan chalkat kanterna med mörkbrunt. Tyvärr var jag tvungen att använda en helt sprillans ny chalk eftersom den gamla var alldeles snustorr så därför blev det mycket mörkare än jag ville ha det men det kunde inte hjälpas.





Imorgon ska jag försöka göra ett kort som inte har med julen att göra - vi får se hur det går med det. Jag har så många idéer som jag skulle vilja testa men när ska man få tid till allt?? Tiden går ju så fort och fortast går det när man har roligt, det är ju då man vill att den ska gå sakta...

lördag 18 oktober 2008

Ett kort...

...har jag hunnit pyssla ihop idag. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig men så blir det ju ibland.

Jag har använt en stämpel från magnolia, knappar, halvpärlor och blommor, mönsterpapper kommer från Basic grey, snöfligorna har jag stansat ut med min Qk och biljetterna har jag skrivit ut på datorn. På vingarna har jag använt glitterstickles men det syns nog inte på fotot.





Jag hade gärna gjort fler kort men det hann jag inte med idag. När barnen är hemma är det nästan omöjligt att pyssla för dom vill gärna vara med och hjälpa till (dom stör mest tycker jag...). Vi får se om jag hinner med nåt pyssel imorron.
Barnen sitter framför tv:n och tittar på film och äter godis och själv tänker jag gå och sätta mig i soffan och göra en bloggrunda.

torsdag 16 oktober 2008

~ Min hemlis ~

Jag har blivit medlem i Magnolias design-team! Gissa om jag är glad :) Jag tror knappt det är sant. Det ska bli såååå himla kul.

Nu väntar jag bara på att få sätta igång...

Wow!

Jag har gått och skaffat en alldeles ny blogg!

Imorse satt jag och pillade på ett kort och det kan jag ju visa upp nu. Stämpeln är en gammal magnolia stämpel, pappret är Basic grey tror jag...
Biljetter och inforutan har jag skrivit ut på skrivaren och sen har jag bara lagt till ett band, lite knappar och 2 blommor.





Jag har en liten hemlis också men den tänker jag inte berätta än :)

Nu måste jag kila. Tjingeling!